Салата от октопод с маслини
Продукти:
500/600 гр. мариновани пипала от октопод
200 гр. пушена скумрия
1 глава червен кромид лук
1/2 вр. пресен кромид
100 гр. зелени маслини без костилка
100 гр. черни маслини без костилка
1 домат
магданоз,(копър по желание)
За марината:
60 гр. зехтин
40 гр балсамов оцет
щипка сол
щипка чер пипер
1 чаена лъжичка пчелен мед
щипка чили(по желание)
Начин на приготвяне:
Маринованите пипала от октопод ги нарязваме на шайби с големина около 1/1,5 см.Обезкостяваме пушената скумрия и я нарязваме на кубчета със същата големина.Пресния кромид нарязваме на колелца, червения на тънки шайби.Домата го обелваме и също на кубчета.Маслините(зелени и черни) на колелца.Всичко това слагаме в по-голяма купа, разбъркваме внимателно и добавяме нарязания магданоз.
Приготвяне на марината:
В една чашка изсипваме балсамовия оцет, солта, черния пипер,чили и пчелния мед като го разбъркваме, след което добавяме и зехтина.С приготвената марина овкусяваме готовата вече салата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар